home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
20.06.2024
FAPTUL DIVERS

PUSCARIA E DOAR PENTRU FRAIERI

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, scapă de condamnarea la 13 ani şi opt luni de închisoare, iar procesul acestuia va fi rejudecat de Curtea de Apel București, a decis, joi, instanța supremă. El fusese condamnat primită pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină), în legătură cu accidentul auto provocat în anul 2019, în urma căruia un tânăr și-a pierdut viața.Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis lui Mario Iorgulescu o cale extraordinară de atac – recurs în casație.„Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino – Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția a II-a Penală (…). Casează, în parte, decizia penală atacată, numai în ce privește pe inculpatul Iorgulescu Gino – Mario și trimite cauza la rejudecare de către instanța de apel, Curtea de Apel București. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii atacate, care nu contravin prezentei decizii”, a decis joi instanța supremă.Hotărârea este definitivă.Reamintim că Mario Iorgulescu este internat într-o clinică privată din Italia.În octombrie 2023, Mario Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani şi opt luni de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti pentru accidentul provocat în septembrie 2019 când, beat și drogat, a ucis cu mașina un tânăr de 24 de ani.De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia tribunalului prin care Mario Iorgulescu trebuia să plătească către doi membri ai familiei bărbatului ucis de el în accident sumele de 200.000 euro – daune morale şi 100.000 lei daune materiale, urmând ca aceste daune să fie achitate de societatea de asigurări CITY INSURANCE SA, societate care se află însă în faliment.i-ti merge bine/Justitia e cu tine!  

N-AVEM NEVOIE DE PATRIOT! NE APARA DUMNEZEU!

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) s-a reunit, joi, în şedinţă la Palatul Cotroceni, pe agendă aflându-se analiza privind posibilitatea transferului unui sistem Patriot către Ucraina.Consiliul a decis trimiterea în Ucraina a sistemului de apărare Patriot.„Având în vedere deteriorarea semnificativă a situației de securitate în Ucraina, ca urmare a atacurilor constante și masive ale Rusiei asupra civililor și a infrastructurii civile, mai ales asupra celei energetice, precum și consecințele regionale ale acestei situații, inclusiv asupra securității României, în strânsă coordonare cu Aliații, membrii Consiliului au decis donarea către Ucraina a unui sistem PATRIOT. La şedinţă au participat premierul Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, reprezentanţi ai SRI şi SIE, şeful SMAp, Gheorghiţă Vlad, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, secretarul CSAT, Mihai Şomordolea, potrivit imaginilor transmise de Administraţia Prezidenţială.Nu-i problema! Daca ne ataca rusii, parjolim holdele, otravim fantanile si ne refugiem in munti!

SOSOACA SHIMBA MACAZUL!

Diana Șoșoacă, figura controversată a politicii românești, a șocat recent scena politică și propriii susținători printr-o schimbare radicală de poziție. Cunoscuta senatoare, care a militat fervent pentru ieșirea României din Uniunea Europeană (RoExit), și-a declarat acum opoziția față de acest demers, o schimbare care i-a atras acuzații de trădare din partea votanților săi.Schimbarea de direcție a Dianei Șoșoacă vine în contextul obținerii unei noi poziții, care îi asigură un salariu de zeci de mii de euro în Parlamentul European. Aceasta transformare dramatică a generat valuri de nemulțumire și critici din partea electoratului care o susținea ferm pentru poziția sa anti-UE. În campaniile electorale anterioare, Șoșoacă a fost vocală și categorică în pledoariile sale pentru independența României de structurile supranaționale, atrăgând astfel un segment important al electoratului eurosceptic.Multe voci din rândul susținătorilor săi văd această schimbare drept o trădare flagrantă a valorilor și promisiunilor care au definit cariera sa politică. “Ne-a înșelat așteptările și ne-a trădat încrederea. Am votat pentru o Românie liberă de influența UE, nu pentru cineva care să profite de pe urma acesteia,” a declarat un susținător dezamăgit. Sentimentul general în rândul celor care au susținut-o pe Șoșoacă este de frustrare și dezamăgire profundă.Decizia Dianei Șoșoacă de a renunța la susținerea RoExit în favoarea unui salariu considerabil mai mare într-o nouă poziție politică la Bruxelles ridică semne de întrebare serioase asupra angajamentului său față de principiile pe care le-a promovat. Rămâne de văzut cum va evolua percepția publicului și care vor fi consecințele pe termen lung ale acestei schimbări asupra carierei sale politice și asupra încrederii electoratului SOS.Asa isi tine ea cuvantul/dupa cum va bate vantul!

VULPEA IOHANNIS ZICE CA STRUGURII NATO SUNT ACRI

Preşedintele Klaus Iohannis i-a informat, joi ,pe membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării că se retrage din competiţia pentru funcţia de secretar general al NATO, informează Administraţia Prezidenţială. Şeful statului le-a cerut acestora să se pronunţe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Astfel, membrii CSAT s-au declarat în favoarea susţinerii de către România a candidaturii premierului olandez, mai spune sursa citată. Ungaria şi Slovacia au anunţat, marţi, că sprijină candidatura lui Mark Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO, un pas important pentru premierul olandez în vederea obţinerii funcţiei politice supreme din Alianţa Nord-Atlantică. NATO ia decizii prin consens, astfel că orice candidat are nevoie de sprijinul tuturor celor 32 de aliaţi. Doar România, al cărei preşedinte Klaus Iohannis candidează de asemenea pentru acest post, se opune în continuare candidaturii lui Rutte, nota Reuters.Bucurati-va. Copii! Nenea Iohannis o sa aiba timp de meditatii!

VIETNAMEZII ISI IAU REVANSA!

Preşedintele rus Vladimir Putin a început joi dimineaţa o vizită în Vietnam, unde a fost salutat cu 21 de salve de artilerie în cadrul unei ceremonii militare la Hanoi şi felicitat pentru realegere de omologul său vietnamez, To Lam, transmite Reuters, potrivit Agerpres.  În dialogul care a fost transmis la televiziune, Lam a elogiat realizările Rusiei, inclusiv „stabilitatea politică internă”, iar Putin a răspuns afirmând că întărirea parteneriatului strategic cu Vietnamul este una din priorităţile ţării sale, remarcă agenţia.Liderul de la Moscova a declarat că respectă dialogul cu Asociaţia Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN), apreciind rolul activ al Vietnamului în această organizaţie.Primirea lui Putin a fost criticată de SUA, partener important al Vietnamului, pentru care reprezintă cea mai mare piaţă de export. Relaţiile diplomatice bilaterale au fost ridicate anul trecut la un nivel superior.Un comunicat de săptămâna aceasta al ambasadei americane la Hanoi afirma că nicio ţară nu trebuie să îi ofere preşedintelui rus o platformă de promovare a războiului împotriva Ucrainei.Deigur. cand americanii au atacat mieleste Vietnamul, era altceva!

PUTIN UMOR

– Bună ziua! Aș dori un abonament pe un an la dumneavoastră…
– Sala de sport e la etaj. Aici facem shaorma.
– Da, știu.

David merge la rabin cu o pereche de papuci ponosiți, rupți și cu talpa găurită:
– Rabinule, am nevoie de sfatul tău. Crezi că pot să mai repar șlapii ăștia?
– David, mi-e teamă că e timpul să-i vinzi…

Cele două motive pentru care nu dau bani la cerșetori:
1. Îi vor cheltui pe băutură și femei.
2. Tot pentru asta îi strâng eu.

Din beneficiile servitului ceaiului verde musafirilor:
1. Pari bogat!
2. Nu ai nevoie de lapte!
3. Nu îți vor cere încă o porție!
4. Nu mai vin niciodată!

La coafor gasesti par pe jos, la croitorie gasesti ata pe jos, doar la banca nu gasesti nimic, pana si pixul il tin legat!

Daca mergi la banca si faci un imprumut de 100.000 euro, il platesti in 25 – 30 de ani.
Daca mergi la banca si furi 100.000 euro, dupa 4 ani esti liber.
Urmariti-ma pentru mai multe sfaturi financiare

Un tip intra in clubul nostalgicilor si intreaba:
– Aici e clubul nostalgicilor?
– Da, dar nu mai e ce-a fost…

Unitati de masura:
Mileniu = 1000 de ani
Secol = 100 de ani
Pana ce moartea ne va desparti = 2 ani
Nu mai beau cat oi mai trai = 1 zi
Promit ca nu mai fac = 5 minute

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!