home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
19.06.2024
FAPTUL DIVERS

AUR(OLACII) S-AU LIPIT PE LANGA CONSERVATORI

Toţi cei şase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR).„Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne conseratoare din ECR să asigurăm prosperitate naţiunilor europene şi să oprim ideea unui suprastat federal european”, a declarat preşedintele AUR, George Simion, conform unui comunicat de presă al partidului.Conducerea ECR a aprobat în această după-amiază, cu unanimitate de voturi, integrarea europarlamentarilor AUR în grup, urmând să lupte, de la Bruxelles, umăr la umăr pentru interesele europenilor.AUR a trimis în Parlamentul European, ca urmare a votului de la alegerile din 9 iunie, şase eurodeputaţi: Cristian Terheş, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Adrian Axinia, Georgiana Teodorescu şi A.S. Sturdza Şerban Dimitrie.Pesemne au sitit ca pe-acolo e un ciolan de ros!

IOHANNIS TOT MAI VISEAZA O PAINE ALBA!

Președintele Klaus Iohannis a declarat că s-a asigurat că România este tratată corect la negocierile privind funcțiile importante de la Bruxelles, în urma alegerilor din 9 iunie.
Iată ce a spus acesta: „M-am bucurat că nu numai eu am subliniat importanța echilibrului geografic. România este tratată corect. M-am asigurat de acest lucru”Șeful statului ceruse în plenul Parlamentului European o mai bună reprezentare a Europei de Est în împărțirea acestor funcții.Președintele Klaus Iohannis a participat, luni, la Bruxelles la o reuniune informală a Consiliului European în care s-au discutat candidaturile pentru principalele funcții europene.Liderii de state și de guverne au analizat rezultatele alegerilor europene și au discutat despre candidaturile pentru funcții esențiale din blocul comunitar.Stai linistit, mestere ca n-apuci !Functiile grase din UE sunt pentru premianti!

CUVANTUL LUI BIDEN E LEGE PENTRU IOHANNIS!

Armata României nu aprobă donarea sistemului Patriot către Ucraina. Raportul Ministerului Apărării Naționale (MApN) a fost trimis deja președintelui Klaus Iohannis, pentru că joi o să aibă loc ședința CSAT în care se va discuta despre transferul rachetelor românești în Ucraina.Raportul MApN vine în contextul în care armata are un cuvânt important de spus atunci când este vorba de donarea unor echipamente militare.Concret, MApN nu își dorește ca sistemul Patriot să fie trimis acum Ucrainei, dar dacă ministerul nu e de acord nu înseamnă că nu se va întâmpla asta, dar probabil că la ședința CSAT discuțiile vor fi lungi și vor fi marcate de o dispută între partea politică și cea militară.Armata se teme că nu va primi înapoi sistemul dacă îl trimite într-un teatru de războiSolicitarea a venit de la Joe Biden, dar Iohannis a spus că România nu va trimite Patriot în Ucraina până nu va primi ceva la schimb, astfel încât să nu rămână vulnerabilă.Al doilea sistem Patriot a devenit operațional vineri, al treilea va fi gata la finalul anului, iar al patrulea va fi gata de luptă la începutul anului viitor.Inca nu va era clar ca Biden e Comandantul Suprem al Armatei Romane?

ORBAN NU O VREA PE URSULA!

Ungaria nu va susține numirea Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene, dar este de acord cu toate celelalte nume din pachetul de posturi de conducere, a declarat un oficial maghiar de rang înalt pentru Politico.„Ar fi foarte dificil pentru Ungaria să o susțină pe von der Leyen pentru un al doilea mandat”, a declarat ministrul ungar al UE, János Bóka, într-un interviu acordat POLITICO în marja reuniunii liderilor.Dar Ungaria nu s-ar opune restului unui pachet care include pe portughezul António Costa ca președinte al Consiliului European, pe malteza Roberta Metsola la șefia Parlamentului European și pe estonianca Kaja Kallas ca diplomat de top al UE.„Relația dintre președintele Comisiei și Ungaria ca stat membru a fost mai puțin ideală. Din aceste motive, ne va fi foarte greu să o susținem pentru un al doilea mandat”, a adăugat Bóka.El a mai spus că partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, nu a luat încă o decizie dacă va cere să se alăture grupului de extremă dreapta Identitate și Democrație sau grupului conservator Conservatori și Reformiști Europeni din Parlamentul European, în pofida unei întâlniri între Giorgia Meloni și premierul Viktor Orbán în cursul zilei de luni. Frații lui Meloni din Italia se află în ECR.Alegerile din UE au arătat că „este nevoie de o nouă dreaptă politică, care să fie la dreapta PPE. Există posibilitatea ca ECR și ID să fie mai puternice și există posibilitatea unei restructurări și pe dreapta. Și cred că, din moment ce Fidesz a fost întotdeauna unul dintre polii din acest spectru politic, este foarte greu de imaginat această restructurare pe dreapta fără Fidesz”, a adăugat ministrul.Da, dar ce te faci ca Ursula-nesatula mai vrea?

ROMANI, VINDETI-VA MASINILE!

Dublă ameninţare pentru bugetul celor peste şapte milioane de şoferi din România. De luna viitoare se scumpesc benzina şi motorina, în plin sezon de vacanţe. Următoarea lovitură ar putea veni de la societăţile de asigurare – tariful poliţelor RCA ar putea fi majorat peste două săptămâni.Plafonarea tarifelor RCA expiră la sfârşitul lunii, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară nu s-a hotărât dacă prelungeşte măsura. Oricum, şoferii se plâng că plătesc mult şi în aceste condiţii. Se tem că, fără să fie limitat de autorităţi, RCA va deveni o povară. „1.800 de lei. E maşina firmei, dar cam pe aici pe undeva a fost. A crescut clar faţă de anul trecut!”, spune un şofer. „Undeva la 2.400 de lei pe an. Cu 30%. Suntem păcăliţi, nu se ţine nimeni de promisiuni”, adaugă altcineva.Analizele independente arată creşteri de tarif între 15% şi 45% pentru aceeaşi maşină, condusă de acelaşi şofer. În lipsa plafonării, poliţele ar ajunge usturătoare de luna viitoare. „Ar putea să crească cu 10-15%. Lucru care s-ar întâmpla oricum, pentru că a crescut numărul de daune. Sunt 400.000 de daune pe an, în România. A crescut gravitatea lor”, a declarat Sergiu Costache, expert asigurări. Aveau dreptate medicii cand spuneau ca mersul pe jos inseamna sanatate!

PUTIN PREZENT LA MECIUL ROMANIEI CU UCRAINA!

Un videoclip apărut pe rețele sociale după meciul România – Ucraina, disputat luni la EURO 2024 în Germania, sugerează că fanii români i-ar fi scandat numele președintelui rus Vladimir Putin. O instituție din Ucraina a verificat imaginile și spune că sunt false. Ele au fost preluate însă de alte conturi și de presa tabloidă din unele țări.Videoclipul a apărut pe rețelele sociale la scurt timp după încheierea meciului de pe 17 iunie, dintre România și Ucraina (3-0), de la Campionatul European găzduit de Germania.Imaginile au fost postate de un cont verificat de X (Twitter), care se descrie – ironic – „anti fake news”.„Fanii români au scandat «Putin» în timpul meciului de la Euro 2024 cu Ucraina”, scrie în descrierea imaginilor.Videoclipul este filmat din ultimele rânduri ale stadionului, iar suporterii români sunt cu spatele la cel care filmează, în timp ce aceștia ar scanda „Putin” cu un puternic accent pe litera „t”.Informația a fost publicată ca fiind adevărată de Sovețki Sport, cel mai mare ziar de sport din Rusia, scrie Libertatea.„În cadrul întâlnirii, fanii români au început scandări în onoarea președintelui rus Vladimir Vladimirovici Putin, strigându-i numele. Un videoclip cu prestația fanilor a apărut online”, scrie ziarul rusesc.De asemenea, Digi24 relatează că informația a fost preluată ca atare de tabloide precum Mirror, din Marea Britanie. Articolul a fost șters între timp, dar linkul către pagina de internet a rămas.Ucrainenii au demonstrat că videoclipul este falsCentrul pentru comunicare strategică și securitate informațională din Ucraina a analizat imaginile și a transmis că videoclipul a fost modificat.„Fals: Românii care au venit să își susțină echipa națională la meciul cu Ucraina de la Euro 2024 au scandat pe stadion numele dictatorului rus.Adevărul: Acest video este un fals. Producătorii de știri false au înlocuit coloana sonoră. În același timp, autorii falsului au folosit binecunoscutul «cântec» al fanilor ucraineni despre dictator, tăind o parte din el. Știți ce cuvânt au tăiat”, spune organizația guvernamentală de la Kiev.Este vorba despre scandarea „Putin e un ticălos!”, strigată de suporterii ucraineni la meciul Ucraina – Austria (0 – 1) de la Campionatul European din 2020, potrivit Digi24, care menționează un alt detaliu care arată trucajul: față de imaginile furnizate acum, în cele de acum patru ani mișcarea brațelor este în sincronizare perfectă cu scandarea.Asa se nasc marii regizori!

PUTIN UMOR

  • Dacă te doare dintele acela trebuie să mergem la un dentist. Sper că nu ți-e frică.–  Nu, tăticule.–  Așa te vreau, curajos. Să știi că dentistul nu-ți face nimic!–  Dacă e așa, ce rost mai are să-l deranjăm?
  • Tatăl este chemat la școală:– Fiul dumneavoastră a desenat pe bancă o muscă, foarte reală, și mi-am zdrobit pumnul încercând  să o omor.– Ha! Să mă fi văzut pe mine, când am intrat în baie și văzând în cadă un crocodil pictat, de frică, am ieșit printr-o ușă pictată…
  • – Doamna învăţătoare, poate fi cineva pedepsit pentru un lucru pe care nu l-a făcut?– Nu.– Atunci, vă rog, să nu mă pedepsiţi, fiindcă nu mi-am scris tema pentru astăzi.
  • – Tăticule, de ce te-ai căsătorit cu mama?– Vezi, nici măcar copilul nu înţelege de ce.
  • – Bunicule, pe tine te-a făcut Dumnezeu?– Da, draga mea, Dumnezeu m-a făcut, răspunde bunicul.Câteva minute mai târziu, fetița își întreabă din nou bunicul:– Bunicule, dar pe mine tot Dumnezeu m-a făcut?– Da, draga mea, răspunde bunicul.Timp de câteva minute, fetița îl studiază pe bunic, iar apoi se uită la reflexia ei în oglindă.Bunicul ei se întreba ce-i trecea fetiței prin minte.Într-un sfârșit fetița zice:– Știi ceva, bunicule? Dumnezeu face o treabă mai bună în ultimul timp.
  • Învăţătorul a scris în carnetul elevei:– „Liliana vorbeşte prea mult”.Tatăl, semnând observaţia de luare la cunoştinţă, adaugă:– „Dacă i-aţi cunoaşte mama…”
  • Tatăl chel, fetiţa o întreabă pe mama sa:– Mamă, de ce tata e aşa de chel?– Deoarece are multă minte şi i-a căzut părul, răspunde mama.– Dar tu de ce ai aşa de mult păr în cap?– Mănâncă şi taci!
  • Un copil plângea pe hol. Profesoara îl vede.– Copile, de ce plângi?– Un copil mi-a furat plăcinta!– A fost cu intenţie?– Nu, cu brânză…..
  • Soţia pleacă în delegaţie, în interes de serviciu.Soţul îl trezeşte pe copilaş de dimineaţă, îi pregăteşte micul dejun şi îl ia de mână să îl ducă la grădiniţă.La grădiniță, educatoarea îi spune că acest copil îi este necunoscut.Îl duce la o a doua grădiniţă şi la a treia.Când ies de la a patra grădiniţă, copilul îi spune:– Tăticule, încă o grădiniţă şi eu astăzi chiar că întârzii la şcoală…
  • – Mihai, ai pus apă la pești?– Da, mamă, dar nu au băut nimic!
  • Familia merge într-un parc de distracţii şi la un concurs câştigă un ursuleţ de pluş. Tatăl îi strânge pe copii şi îi întreabă:– Ia să vedem… cine este cel mai cuminte şi ascultător, cine nu face mofturi niciodată, cine nu iese din cuvântul mamei?Copiii, fără să stea prea mult pe gânduri, răspund în cor:– Bine, tati… ia tu ursuleţul!
  • – Tatiii, ce e ăla „bărbat”?– Păi… este un om puternic, care iubește, protejează și are grijă de familia lui!– Supeer! Vreau să devin bărbat, ca mama!!!
  • Mama intră în dormitorul lui Răducu să-l trezească pentru a pleca la școală, dar îl găseşte  plângând.– Fiule, de ce plângi? îl întreabă.– Am visat că şcoala luase foc.Mama încearcă să-l consoleze:– Nu mai plânge, scumpul meu, era doar un vis.– Tocmai de-asta plâng!
  • De ce sunt pisicile bune la jocurile video?Pentru că au nouă vieţi.
  • Cine a îndrăznit să-mi răscolească biroul în halul ăsta? (tună directorul)– Fiul dumneavoastră cel mic, domnule!– Talentat copil, nu-i așa?
  • Cine este mai puternic, un elefant sau un melc?Un melc, pentru că îşi cară toată casa în spinare, elefantul își duce doar trompa.

­

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!