home
Caricatura zilei
o caricatură pe zi de Mihai Matei
12.06.2024
FAPTUL DIVERS

DRUMUL DIANEI SPRE BRUXELLES TRECE PRIN MOSCOVA!

Proaspăt aleasă europarlamentar, Diana Șoșoacă a făcut un nou gest controversat. Prima vizită a senatoarea SOS, după ce a aflat că va reprezenta România la Bruxelles, a fost la Ambasada Rusiei.De altfel, aceasta nu este prima vizită a Dianei Șoșoacă la Ambasada Rusiei.De fiecare dată, mesajele transmise de ea au fost în favoarea Rusiei, precum că războiul din Ucraina continuă din cauza Occidentului, nu din cauza lui Vladimir Putin.Dar altfel, ea este o europeana convinsa!

PROSTANACUL REVINE!

Marcel Ciolacu le-ar fi transmis, marți, partenerilor liberali, în ședința de coaliție, că dacă PNL nu e de acord să îl susțină pe drept candidat comun la alegerile prezidențiale, PSD ar urma să meargă cu tandemul Mircea Geoană – candidat la Cotroceni și Marcel Ciolacu – premier, au declarat pentru G4Media surse politice. Surse din conducerea PNL au declarat, pentru TVR INFO, că “PSD nu are cum să ne susțină pe noi. Ce partid ar zice la scorul ăsta (35%) că susține alt candidat? Coaliția poate funcționa dacă PSD îl susține pe Geoană”.Conform surselor PNL, este exclus ca social-democrații să susțină un candidat liberal la prezidențiale: “Au 35% scorul la locale. Este de nediscutat! E o varianta care nu se discută”.Surse din conducerea PSD exclud varianta Mircea Geoană, candidat la prezidențiale susținut de social-democrați. “Candidatul la prezidențiale trebuie să fie membru de partid”, au precizat, pentru TVR INFO, sursele.De asemenea, acestea au precizat că, până joia viitoare,” trebuie să venim cu varianta finală, nu e exclus sa mergem împreună, dar candidatul să fie în PSD. Greu de crezut că va rezista coaliția dacă mergem separat, când la centru liderii sunt contracandidați. La locale i-am ținut sub control de la centru”.Conform surselor TVR INFO, PSD nu exclude ca alegerile prezidențiale să aibă loc la termen, în decembrie, sau în septembrie. Acest lucru se va decide în ședința coaliției de săptămâna viitoare: „Totul depinde dacă mergem împreună sau separat. Fără candidat comun e exclus sa avem liste comune la parlamentare’ În februarie, Geoană susținea că PSD i-ar fi propus să îl susțină la prezidențiale, dar Marcel Ciolacu a negat public informația.Liderii PSD le-au transmis liberalilor acest scenariu în momentul în care Nicolae Ciucă le-a spus că PNL nu va susține un candidat comun din PSD la prezidențiale, pentru că PNL vrea candidat propriu, potrivit surselor citate.Ciolacu le-a spus liberalilor că PSD nu va susține un candidat PNL la alegerile prezidențiale pentru că PSD a ajutat deja PNL să obțină un scor mare la alegerile europarlamentare și locale prin comasarea acestora și prin listele comune din unele localități, inclusiv București.Nu e clar dacă invocarea lui Geoană este un scenariu real în PSD sau este doar o armă de negociere folosită de Marcel Ciolacu în discuțiile cu Nicolae Ciucă și ceilalți lideri liberali.Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat pe data de 13 februarie, la Digi24, că liderii PSD, inclusiv Marcel Ciolacu, s-au dus la el „în birou” să îi propună să candideze independent la Președinția României susținut de PSD. Adjunctul NATO spunea atunci că i s-a propus să candideze la președinția României chiar din partea președintelui PSD, Marcel Ciolacu.Sa vedeti ce topaiala va fi la anuntarea rezultatelor!…

CAND NU CASTIGA, CLOTIDE CONTESTA ALEGERILE

Sunt acuzaţii de fraudă, abuz în serviciu şi instigare la fals în acte publice. Clotilde Armand, candidata USR, a făcut plângere penală şi cere Biroului Electoral renumărarea voturilor în Sectorul 1. O situaţie similară este şi la Sectorul 2.În sectorul 1, Biroul Electoral Central a cerut renumărarea voturilor în două secții de votareInvitat la TVR INFO, Toni Grebla, președintele AEP, a declarat că este convins că astăzi va fi finalizat procesul de numărare și verificare a voturilor în toate județele și sectoarele municipiului București.Președintele Autorității Electorale Permanente (AEP)Toni Greblă a făcut o comparație cu situația la alegerile precedente și a subliniat că acum nu sunt întârzieri. ”Noi o să terminăm în această zi, și este miercuri, așa că numărarea și centralizarea voturilor nu este deloc în întârziere, a spus Toni Grebla.Cu privire la solicitarea lui Clotilde Armand, candidata USR, de renumărarea voturilor în Sectorul 1, Toni Grebla a declarat că nu comentează solicitarea. Pot să vă spun ce prevede legea în această situație, toate persoanele interesate, competitori politici pot să depună tot felul de solicitări, cu privire la organizarea alegerilor, în ceea ce privește numărarea voturilor: Există în lege prevederea potrivit căreia dacă o persoană dovedește că există suspiciuni cu privire la erori materiale sau că există neconcordanțe în ceea ce privește procesele verbale înregistrate pot să se adreseze Biroului electoral superior ierarhic care va analiza cererile și care poate să decidă fie admiterea, fie respingerea solicitării, a declarat la TVR INFO, președintele Autorității Electorale Permanente. Nu comentez ceea ce spun în campanie și după campanie competitorii politici, după ce va fi publicat rezultatul definitiv al alegerilor, evident că voi fi și eu nevoit să reacționez și să uzez de toate prevederile legale în vigoare, a subliniat Toni Greblă. Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis „cele mai mari fraude electorale” din istoria recentă.„Cer demiterea imediată a lui Toni Greblă: frauda electorală nu trebuie tolerată! Toni Greblă, marioneta PSD-PNL la AEP, trebuie să plece imediat. Sub conducerea sa, vedem cum sunt în plină desfăşurare cele mai mari fraude electorale din istoria recentă. Este clar că Greblă a fost încă de la început doar unealta cu care Ciolacu şi Ciucă au vrut să controleze alegerile cu orice preţ. Ce se întâmplă la sectoarele 1 şi 2 este bezna democraţiei. Refuzul mafiei PSD-PNL de a renumăra voturile, în ciuda tuturor dovezilor clare de fraudă, arată că sunt dispuşi să închidă inclusiv democraţia”, a scris liderul USR, pe Facebook.Sunt unii oameni care, pur si simplu, nu stiu sa piarda!

BIDEN NU-L LASA PE ZELENSKI LA GREU

Statele Unite vor trimite Ucrainei încă un sistem de rachete Patriot, au declarat doi oficiali americani, potrivit AP. Oficialii au declarat că președintele Joe Biden a aprobat această acțiune. Acesta ar fi al doilea sistem Patriot pe care Statele Unite îl oferă Ucrainei.Noul sistem Patriot va veni din Polonia, unde a protejat un contingent de soldați americani care se vor întoarce în Statele Unite, transmit AP și New York Times .
Sistemul ar putea fi desfășurat pe linia frontului din Ucraina în următoarele câteva zile, au declarat oficialii americani, în funcție de orice întreținere sau modificări de care are nevoie.Considerată una dintre cele mai bune arme de apărare aeriană ale Statelor Unite, Patriot include un sistem radar puternic și lansatoare mobile care trag rachete asupra proiectilelor care se apropie.Decizia SUA vine după solicitările insistente ale președintelui Volodimir Zelenski către țările occidentale. Zelenski a spus în repetate rânduri că Ucraina are nevoie de o mai bună apărare aeriană împotriva atacurilor cu rachete și drone ale Rusiei.Zelenski susține că Ucraina are nevoie de cel puțin încă șapte lansatoare Patriot pentru a se apăra mai eficient. Președintele ucrainean a precizat că Ucraina are nevoie de două dintre sisteme pentru a proteja Harkovul, unde Rusia a lansat o ofensivă pe 10 mai.Trimiterea de sisteme de apărare Patriot este negociată de aliații europeni ai Ucrainei.Două țări europene au răspuns apelului Ucrainei. Germania are deja în Ucraina un sistem Patriot, iar cancelarul Olaf Scholz a declarat că un al doilea va fi instalat până la sfârșitul lunii iunie.Ministrul Apărării, Boris Pistorius, a anunțat că Germania va livra încă 100 de rachete de apărare aeriană Patriot într-o inițiativă cu Danemarca, Olanda și Norvegia.Asa poate scapam noi sa-i ajutam cu ce am cumparat pe bani grei.

CAND SUPERI PUTEREA, NU IESI IN FATA CASEI!

Activistul civic georgian Zuka Berdzenișvili spune că a fost atacat în fața casei sale de trei persoane necunoscute după ce președintele parlamentului, Șalva Papuașvili, l-a acuzat public de „teroare motivată politic” pentru că i-a criticat pe legislatori. El este fiul lui Davit Berdzenișvili, membru al Partidului Republican din opoziție.Zuka Berdzenișvili a declarat într-o postare pe Facebook, pe 11 iunie, că a suferit răni în zona feței și a capului după ce a fost atacat din spate. El a mai semnalat și în trecut tentative de atac asupra sa.Ministerul georgian de Interne a declarat pentru RFE/RL că a lansat o anchetă în legătură cu acest caz.Incidentul a avut loc la scurt timp după ce președintele parlamentului, Șalva Papuașvili, i-a acuzat pe georgienii care au protestat împotriva guvernului că sunt implicați în ceea ce el a numit o campanie de „teroare motivată politic”, sponsorizată de Uniunea Europeană.Adversarii legii „agenților străini” din Georgia, aprobată la 3 iunie, au acuzat guvernul condus de partidul „Visul georgian” că i-au luat în vizor pe protestatari și activiști în ultimele luni.Cine nu-si tine gura, primeste pumni in ea!

PUTIN UMOR

Doamna învăţătoare, poate fi cineva pedepsit pentru un lucru pe care nu l-a făcut?
– Nu.
– Atunci înseamnă că nu mă pedepsiţi pentru că nu mi-am scris tema pentru astăzi.

Un copil plângea pe hol. Profesoara îl vede.
– Silviu, de ce plângi?
– Un copil mi-a furat plăcinta!
– A fost cu intenţie?
– Nu, cu brânză…

Doamnă învăţătoare, să ştiţi că fiul meu trebuie să lipsească azi de la şcoală.
– Înțeleg, nicio problemă. Dar cine este la telefon?
– Tatăl meu!

Învățătoare o întreabă pe Ana la școală:
– Ce păr frumos și bogat ai, Ana! De la cine l-ai luat?
– Cred că de la tata, că el nu mai are deloc.

Răspunde-mi în cuvintele tale. Ce înseamnă parazit? întreabă profesorul un elev.
– Ceva care stă pe spatele altuia.
– Foarte bine! Poţi să-mi dai un exemplu?
– Ghiozdanul?

De ce cârâie cioara când zboară?
Schimbă viteza.

Mihai, ai pus apă la pești?
– Da, mamă, dar încă nu o băuseră pe cea de ieri!

Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deși se chinuia de zor.
Traversează și sună el, după care se apleacă spre micuț:
– Și acum ce facem, puișor?
– Acum… fugiiiiiiiim!

Ce e alb cu negru şi locuieşte în Sahara ?
Un pinguin rătăcit!

Doi prieteni se întâlnesc pe stradă. Unul îl întreabă pe celălalt.
– Unde ai fost?
– Uite, am dat o fugă după pâine?
– Și-ai prins-o?

Dacă o femeie îți spune că ai dreptate, ăla se numește sarcasm. :))

. Cum îți merge în căsnicie? – Când nu-mi văd coarnele totul este perfect…! :))))

. Iubitule, am o întârziere de câteva zile… nu mi-a venit chestia aia, știi tu ce vreau să spun.
-Acuma dormi… mâine dimineață sun eu la Fan Courier!

Soția către soțul său economist:
Ce este inflația?
Soțul:
Mai demult aveai 90-60-90. Acum ai 110-150-140. Cu toate că ai totul mai mare ca înainte, valoarea ta a devenit mai mică decât înainte. Asta e inflația :)))

-Zi-mi un animal cu F.
-Fostul :))))

. Femeile și bărbații din ziua de azi nu se mai iau din dragoste, ci din ură.
El urăște singurătatea, ea urăște sărăcia.

Un tip intră jucăuș în dormitor și-și întreabă jucăuș soția:
-Dragă, ne jucăm și noi de-a doctorul?
-Ăla de stat sau privat?
-Ce contează? Care e diferența?!
-Păi, dacă e ăla de stat îți fac programare peste o lună. Dacă e ăla privat, te costă 150 de euro.

. Soțul și soția merg să divorțeze.
Judecătorul: Aveți 3 copii…cum îi veți împărți?
Cei doi soți discută îndelung și răspund judecătorului: – Venim la anul cu 1 în plus…

o caricatură pe zi de Mihai Matei
nu ne mai copiaţi că vă târâm prin tribunale! toate drepturile rezervate!